Pierwsza edycja - MTBO Borowice.pl 21.04.2007
Moderatorzy: Borowice.pl, Gawe, Cieslak
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pierwsza edycja - MTBO Borowice.pl 21.04.2007
Zapraszam wszystkich rowerzystów na wyscig MTBO Borowice.pl
Termin: 21.04.2007 sobota
Start i meta w Borowicach - na drodze pomiędzy OW Skalnik a Hottur: N50°47'16" E15°41'44" 674m n.p.m.
Scorelauf, czyli kolejnosć dowolna i trasa dowolna.
Aby zostać sklasyfikowanym należy zebrać komplet stempli przy punktach kontrolnych.
MINI - ok. 24 km - 3 punkty kontrolne.
MEGA - ok. 70 km - 10 punktów kontrolnych.
Można mieć dowolne mapy i GPS'a.
Przed startem uczestnicy otrzymują uproszczoną mapę z orientacyjną lokalizacją punktów kontrolnych oraz kartę, na której muszą zebrać komplet stempli z punktów kontrolnych.
Szczegóły już wkrótce na www.Borowice.pl
Jeżeli chcesz otrzymać powiadomienie emailem napisz teraz do mnie: Tomasz@Borowice.pl
Termin: 21.04.2007 sobota
Start i meta w Borowicach - na drodze pomiędzy OW Skalnik a Hottur: N50°47'16" E15°41'44" 674m n.p.m.
Scorelauf, czyli kolejnosć dowolna i trasa dowolna.
Aby zostać sklasyfikowanym należy zebrać komplet stempli przy punktach kontrolnych.
MINI - ok. 24 km - 3 punkty kontrolne.
MEGA - ok. 70 km - 10 punktów kontrolnych.
Można mieć dowolne mapy i GPS'a.
Przed startem uczestnicy otrzymują uproszczoną mapę z orientacyjną lokalizacją punktów kontrolnych oraz kartę, na której muszą zebrać komplet stempli z punktów kontrolnych.
Szczegóły już wkrótce na www.Borowice.pl
Jeżeli chcesz otrzymać powiadomienie emailem napisz teraz do mnie: Tomasz@Borowice.pl
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 10:58 pm przez Borowice.pl, łącznie zmieniany 3 razy.
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Docent
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Tutaj wrzuciłem informację prasową o MTBO Borowice, jaka ukazała się w dzisiejszym wydaniu tygodnika "Nowiny Jeleniogórskie".
Ludzkosć umrze, gdy przestanie spiewać piosenki. (Piotr Skrzynecki)
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wyznaczyłem dokładnie miejsce na start i metę. To będzie dokładnie na mostku nad Modrzykiem, przy kawiarni Dorotka należącej do Osrodka Wypoczynkowego Skalnik, naprzeciwko Hotturu. Mapka jest tutaj:
http://www.borowice.pl/mtb/Borowice-start-meta.jpg
Sporo osób zapowiada swój przyjazd już w piątek z rowerami, które można będzie przechować do następnego dnia. W piątek po południu spotkamy się sporą grupą w kawiarni Dorotka, wieczorem można wrócić autobusem do Jeleniej Góry przez Podgórzyn. Ostatni autobus odchodzi z Borowic o godzinie 21:54 http://www.mzk.jgora.pl/przyst.php?przy ... iant=28778
W sobotę rano można dojechać do Borowic na start autobusem z Jeleniej Góry przez Podgórzyn: http://www.mzk.jgora.pl/przyst.php?przy ... iant=28835
albo dojechać samochodem z rowerem lub dojechać rowerem, ale niektórym może być szkoda sił na podjazd z Podgórzyna do Borowic (5,5 km, 280 m). Z Przesieki znacznie łatwiej
Start punktualnie o 11:00, ale trzeba być na miejscu znacznie wczesniej, aby odebrać numer startowy, zapoznać się z lokalizacją punktów kontrolnych i zaplanować trasę swojego przejazdu.
http://www.borowice.pl/mtb/Borowice-start-meta.jpg
Sporo osób zapowiada swój przyjazd już w piątek z rowerami, które można będzie przechować do następnego dnia. W piątek po południu spotkamy się sporą grupą w kawiarni Dorotka, wieczorem można wrócić autobusem do Jeleniej Góry przez Podgórzyn. Ostatni autobus odchodzi z Borowic o godzinie 21:54 http://www.mzk.jgora.pl/przyst.php?przy ... iant=28778
W sobotę rano można dojechać do Borowic na start autobusem z Jeleniej Góry przez Podgórzyn: http://www.mzk.jgora.pl/przyst.php?przy ... iant=28835
albo dojechać samochodem z rowerem lub dojechać rowerem, ale niektórym może być szkoda sił na podjazd z Podgórzyna do Borowic (5,5 km, 280 m). Z Przesieki znacznie łatwiej
Start punktualnie o 11:00, ale trzeba być na miejscu znacznie wczesniej, aby odebrać numer startowy, zapoznać się z lokalizacją punktów kontrolnych i zaplanować trasę swojego przejazdu.
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Prognoza pogody na sobotę 21.04.2007 jest dobra:
rano: chłodno 3-5 st. C, zachmurzenie duże przechodzące w umiarkowane, wiatr słaby 7 km/h, bez opadów
około południa: cieplej 14 st. C, zachmurzenie umiarkowane przechodzące w słabe, czyli coraz częsciej wyjdzie zza chmurek słoneczko, wiatr słabnący 3 km/h, czyli prawie bezwietrznie, bez opadów
po południu: ciepło 12 st. C, zachmurzenie słabe przechodzące w bezchmurne niebo, będzie swiecić słońce, wiatr słaby 7 km/h, bez opadów
W ciągu poprzedzających dni nie ma nic padać, czyli drogi powinny być zupełnie suche.
rano: chłodno 3-5 st. C, zachmurzenie duże przechodzące w umiarkowane, wiatr słaby 7 km/h, bez opadów
około południa: cieplej 14 st. C, zachmurzenie umiarkowane przechodzące w słabe, czyli coraz częsciej wyjdzie zza chmurek słoneczko, wiatr słabnący 3 km/h, czyli prawie bezwietrznie, bez opadów
po południu: ciepło 12 st. C, zachmurzenie słabe przechodzące w bezchmurne niebo, będzie swiecić słońce, wiatr słaby 7 km/h, bez opadów
W ciągu poprzedzających dni nie ma nic padać, czyli drogi powinny być zupełnie suche.
- Docent
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Byłem, widziałem, oklaskiwałem.
Byłem dzisiaj w Borowicach.
Wprawdzie spóniłem się na start, ale i tak przeżywałem emocje związane z przyjazdami pierwszych zawodników w obydwu kategoriach.
Ponieważ byłem tam z moim wnuczkiem, dzieckiem specjalnej troski, nie udało mi się doczekać do momentu wręczania pucharów i odczytania oficjalnego komunikatu, ale sercem byłem tam z uczestnikami.
Oczywiscie informację o wynikach pozostawiam do ogłoszenia organizatorowi.
Nie oprę się jednak pokusie pokazania Wam, jak kończyła wyscig na trasie mini córka moich przyjaciół, Justyna Piotrowska z Borowic.
Na metę przyjechała na 9 pozycji i... padła.
Za to po chwili radosć przemogła zmęczenie:
(kliknij na zdjęcie, żeby powiększyć)
Wprawdzie spóniłem się na start, ale i tak przeżywałem emocje związane z przyjazdami pierwszych zawodników w obydwu kategoriach.
Ponieważ byłem tam z moim wnuczkiem, dzieckiem specjalnej troski, nie udało mi się doczekać do momentu wręczania pucharów i odczytania oficjalnego komunikatu, ale sercem byłem tam z uczestnikami.
Oczywiscie informację o wynikach pozostawiam do ogłoszenia organizatorowi.
Nie oprę się jednak pokusie pokazania Wam, jak kończyła wyscig na trasie mini córka moich przyjaciół, Justyna Piotrowska z Borowic.
Na metę przyjechała na 9 pozycji i... padła.
Za to po chwili radosć przemogła zmęczenie:
(kliknij na zdjęcie, żeby powiększyć)
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
No i mamy już za sobą pierwszą edycję MTBO Borowice.pl 21.04.2007, która odbyła się szlakiem KRZYÂŻY POKUTNYCH. Uważam, że impreza się udała.
Na starcie stanęło 30 zawodników, dystans MINI ukończyło 11 osób, dystans MEGA 17 osób, a dwoje uczestników wycofało się z trasy. Wyniki na: www.Borowice.pl/mtb
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomogli w organizacji:
- sędziom na punktach kontrolnych - Ali, Ani, Dorocie, Arturowi, Ewelinie, Markowi, Agnieszce, Krzyskowi, Edycie, Michałowi i Wojtkowi,
- za przygotowanie i zorganizowanie bufetów - Dorocie i Arturowi,
- za pomoc przy malowaniu - Rysiowi (swietnie mieszał farbę),
- za udostępnienie miejsca na biuro zawodów w Osrodku Wypoczynkowym Skalnik i kawiarni Dorotka - Dorocie, Krzyskowi i Kasi,
- za Pasta Party - Dorocie (w opinii wielu uczestników najsmaczniejsze, jakie do tej pory jedli na różnych maratonach i innych imprezach rowerowych),
- za wymyslenie swietnego loga i za przygotowanie plakatu - Michałowi,
- za nagłosnienie i profesjonalną konferansjerkę - Wojtkowi,
- za różnorodną pomoc na starcie/mecie - Bartkowi, Mateuszowi i Rysiowi,
- za mapy i inne wydawnictwa na nagrody - sponsorom - Rafałowi z Planu JG, Waldkowi z www.naszesudety.pl , Michałowi za wydawnictwa firmy Pascal, Danusi, Magdzie i Tadkowi z Urzędu Gminy Podgórzyn,
- za izotoniki i bidony na nagrody - Tomkowi z Cobra Sport JG, dystrybutorowi Enervitu,
- za udostępnienie prywatnej posesji w Staniszowie - Piotrkowi,
- za poinformowanie o wyscigu - Piotrowi z Artemisu, Michałom z Przesieka.pl i wkarkonosze.net, księdzu Mariuszowi z Parafii Sosnówka, bike.pl , Nowinom JG, Słowu Polskiemu GR, Jelonka.com , jg24.pl , mtbforum.pl , gorskiswiat.pl , mtb-team.pl i innym.
Spisaliscie się na medal! Myslę, że najlepiej wyrażają to opinie uczestników!
Na starcie stanęło 30 zawodników, dystans MINI ukończyło 11 osób, dystans MEGA 17 osób, a dwoje uczestników wycofało się z trasy. Wyniki na: www.Borowice.pl/mtb
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomogli w organizacji:
- sędziom na punktach kontrolnych - Ali, Ani, Dorocie, Arturowi, Ewelinie, Markowi, Agnieszce, Krzyskowi, Edycie, Michałowi i Wojtkowi,
- za przygotowanie i zorganizowanie bufetów - Dorocie i Arturowi,
- za pomoc przy malowaniu - Rysiowi (swietnie mieszał farbę),
- za udostępnienie miejsca na biuro zawodów w Osrodku Wypoczynkowym Skalnik i kawiarni Dorotka - Dorocie, Krzyskowi i Kasi,
- za Pasta Party - Dorocie (w opinii wielu uczestników najsmaczniejsze, jakie do tej pory jedli na różnych maratonach i innych imprezach rowerowych),
- za wymyslenie swietnego loga i za przygotowanie plakatu - Michałowi,
- za nagłosnienie i profesjonalną konferansjerkę - Wojtkowi,
- za różnorodną pomoc na starcie/mecie - Bartkowi, Mateuszowi i Rysiowi,
- za mapy i inne wydawnictwa na nagrody - sponsorom - Rafałowi z Planu JG, Waldkowi z www.naszesudety.pl , Michałowi za wydawnictwa firmy Pascal, Danusi, Magdzie i Tadkowi z Urzędu Gminy Podgórzyn,
- za izotoniki i bidony na nagrody - Tomkowi z Cobra Sport JG, dystrybutorowi Enervitu,
- za udostępnienie prywatnej posesji w Staniszowie - Piotrkowi,
- za poinformowanie o wyscigu - Piotrowi z Artemisu, Michałom z Przesieka.pl i wkarkonosze.net, księdzu Mariuszowi z Parafii Sosnówka, bike.pl , Nowinom JG, Słowu Polskiemu GR, Jelonka.com , jg24.pl , mtbforum.pl , gorskiswiat.pl , mtb-team.pl i innym.
Spisaliscie się na medal! Myslę, że najlepiej wyrażają to opinie uczestników!
- wkarkonosze
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Gratuluję zawodnikom osiągniętych wyników, gratuluję organizatorom stworzenia imprezy na poziomie. Co do podziękowań dla mojej osoby, to powiem tylko tyle, że cała przyjemnosć po mojej stronie . Myslę, że podobne zdanie wyrazi reszta sędziów i osób które brały udział w organizacji i przebiegu MTBO Borowice.pl 2007. Do zobaczenia na kolejnym "wydaniu" w czerwcu.
- Docent
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
A fakt, że emocji nie brakowało swiadczy walka o piąte miejsce na dystansie mega, gdzie zawodnik z nr 12 o pół koła wyprzedził zawodnika nr 22.
Popatrzcie sami na fragment oficjalnego komunikatu o wynikach:
Ciekawe, czy ktos ten moment sfotografował z boku.
Ja siedziałem pół metra za metą, to było wspaniałe.
Popatrzcie sami na fragment oficjalnego komunikatu o wynikach:
5. 12 Krzysztof Pik Fujifilm Team Jelenia Góra 03:17:55
6. 22 Grzegorz Liszka TKKF Pionier Tychy Tychy 03:17:55
Ciekawe, czy ktos ten moment sfotografował z boku.
Ja siedziałem pół metra za metą, to było wspaniałe.
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Według relacji z trasy ta dwójka zawodników rywalizowała ze sobą przez sporą częsć dystansu, a ten finisz, te ostatnie 250 metrów od sklepu do kreski, to było cos przepięknego!
Pół koła to odległosć ok. 33 cm, co przy prędkosci 40 km/h daje 0,03 sekundy.
Dodam, że Pan Krzysztof ma 51 lat, a Pan Grzegorz 43 lata. Szczerze gratuluję obu Panom ich formy! Tysiące nastolatków i dwudziestolatków nie dorastają im swoją formą fizyczną do pięt!!!
A tutaj jest odpis z protokołów sędziowskich obu Panów:
http://www.borowice.pl/mtb/12vs22.jpg
Pół koła to odległosć ok. 33 cm, co przy prędkosci 40 km/h daje 0,03 sekundy.
Dodam, że Pan Krzysztof ma 51 lat, a Pan Grzegorz 43 lata. Szczerze gratuluję obu Panom ich formy! Tysiące nastolatków i dwudziestolatków nie dorastają im swoją formą fizyczną do pięt!!!
A tutaj jest odpis z protokołów sędziowskich obu Panów:
http://www.borowice.pl/mtb/12vs22.jpg
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2007 7:34 am przez Borowice.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Galeria zdjęć z pierwszej edycji MTBO Borowice.pl 21.04.2007 Krzyże Pokutne jest tutaj:
http://www.borowice.pl/gal/2007/MTBO_Bo ... e_Pokutne/
Jesli macie inne zdjęcia, to proszę o ich nadesłanie. Z góry dziękuję!
http://www.borowice.pl/gal/2007/MTBO_Bo ... e_Pokutne/
Jesli macie inne zdjęcia, to proszę o ich nadesłanie. Z góry dziękuję!