Zapraszamy dzieci z Borowic dnia 17 maja 2009 r. od godziny 15-tej na majówkę muzyczno-plastyczną na łące przy domu Borowice nr 5.
Zaprosilismy dzieci ze Szkoły 707 w Karpaczu, dzieci z Jeleniej Góry pod opieką siostry Ewy, dzieci z chorobą Zespołu Downa z Cieplic i okolic oraz na co liczymy Was - dzieci z Borowic.
Przy wspólnym rysowaniu i malowaniu da koncert kilkoro muzyków z Filharmonii Dolnosląskiej. Mamy nadzieję na wspólną zabawę, malowanie i rysowanie, poznawanie samych siebie. Będą ciasta upieczone przez rodziców, skromne nagrody, a przede wszystkim radosć ze wzajemnego poznania.
Tak więc zapraszamy dzieci 17 maja 2009 r. na godzinę 15-stą na łąkę przed domem w Borowicach nr 5.
[center]Andrzej Wojtowicz
Ewa Jonas-Wojtowicz
Hugo Wojtowicz[/center]
Majówka muzyczno-plastyczna w Borowicach
Moderatorzy: Borowice.pl, Gawe, Cieslak
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Docent
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Była to naprawdę wspaniała impreza, tak spontanicznie zorganizowana, a tak cudowny dzień spędzilismy w rodzinnej atmosferze, o którą postarali się nasi gospodarze.
Przypadkowo natrafiłem na pakiet zdjęć z tej majówki.
Oto oni, nasi wspaniali gospodarze:
(kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć)
A to grupka naszych dzieci i opiekunów:
Siostry Mutkowskie czarowały muzyką:
Były warsztaty plastyczne pod fachowym okiem Pana Andrzeja, który opowiedział m.in. o wpływie jajka na swiatowe malarstwo".
Może być na miękko, na twardo, ale może służyć także do malowania:
Siostra Ewa w rozmowie z borowicką starszyzną:
Było też ognisko i poczęstunek:
A przy okazji mam dobrą wiadomosć sprzed paru dni: takie spotkania będą od przyszłego roku kontynuowane i być może wpiszą się na stałe w kalendarz borowickich wydarzeń społeczno-kulturalnych.
Przypadkowo natrafiłem na pakiet zdjęć z tej majówki.
Oto oni, nasi wspaniali gospodarze:
(kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć)
A to grupka naszych dzieci i opiekunów:
Siostry Mutkowskie czarowały muzyką:
Były warsztaty plastyczne pod fachowym okiem Pana Andrzeja, który opowiedział m.in. o wpływie jajka na swiatowe malarstwo".
Może być na miękko, na twardo, ale może służyć także do malowania:
Siostra Ewa w rozmowie z borowicką starszyzną:
Było też ognisko i poczęstunek:
A przy okazji mam dobrą wiadomosć sprzed paru dni: takie spotkania będą od przyszłego roku kontynuowane i być może wpiszą się na stałe w kalendarz borowickich wydarzeń społeczno-kulturalnych.
Ludzkosć umrze, gdy przestanie spiewać piosenki. (Piotr Skrzynecki)
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Docent
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Też o tym pomyslałem.
Nie wiem, czy nie było to ich ostatnie wspólne zdjęcie.
Natomiast, co do kontynuacji spotkań artystyczno - rekreacyjnych, to mamy już potwierdzenie organizacji spotkania w 2014 roku w podobnej konwencji malowania przy muzyce i spotkania w pięknej scenerii.
Pomijam już to, że nasza organizacja obchodzić będzie dziesięciolecie działalnosci, a to na pewno nie przejdzie bez echa.
Także w Borowicach
Nie wiem, czy nie było to ich ostatnie wspólne zdjęcie.
Natomiast, co do kontynuacji spotkań artystyczno - rekreacyjnych, to mamy już potwierdzenie organizacji spotkania w 2014 roku w podobnej konwencji malowania przy muzyce i spotkania w pięknej scenerii.
Pomijam już to, że nasza organizacja obchodzić będzie dziesięciolecie działalnosci, a to na pewno nie przejdzie bez echa.
Także w Borowicach
Ludzkosć umrze, gdy przestanie spiewać piosenki. (Piotr Skrzynecki)