Nowe, kosmiczne stawki za wodę i scieki!!!
Moderatorzy: Borowice.pl, Gawe, Cieslak
- Artur Wróbel
- Odznaka Popularna
- Kontaktowanie:
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Artur Wróbel
- Odznaka Popularna
- Kontaktowanie:
OOOO mam 2 punkciki:D
Aaaa odnosnie wody: dzis we Wrocławiu lokalne przedsiębiorstwo gospodarki wodnej ogłosił podwyżke cen wody i scieków w związku z modernizacją i unowoczesnianiem infrastruktury. Cena kubika, czyli dla niewtajemniczonych:
Kubik - popularna nazwa metra szesciennego, miary objętosci. Stosowana zazwyczaj do okreslania objętosci drewna "netto", to znaczy bez pustej przestrzeni, która może znajdować się pomiędzy złożonymi w stos kłodami. Tym kubik odróżnia się od metra przestrzennego, w którym - w odniesieniu do drewna - uwzględnione są wolne przestrzenie wewnątrz stosu (1 metr przestrzenny drewna na stosie to zazwyczaj ok. 0,65 kubika).
będzie podwyższona o uwaga:
****** 0,48 zł ******
Aaaa odnosnie wody: dzis we Wrocławiu lokalne przedsiębiorstwo gospodarki wodnej ogłosił podwyżke cen wody i scieków w związku z modernizacją i unowoczesnianiem infrastruktury. Cena kubika, czyli dla niewtajemniczonych:
Kubik - popularna nazwa metra szesciennego, miary objętosci. Stosowana zazwyczaj do okreslania objętosci drewna "netto", to znaczy bez pustej przestrzeni, która może znajdować się pomiędzy złożonymi w stos kłodami. Tym kubik odróżnia się od metra przestrzennego, w którym - w odniesieniu do drewna - uwzględnione są wolne przestrzenie wewnątrz stosu (1 metr przestrzenny drewna na stosie to zazwyczaj ok. 0,65 kubika).
będzie podwyższona o uwaga:
****** 0,48 zł ******
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Kolejne zebranie wyjasniło trochę sytuację.
W srodę, 24-01-2007 odbędzie się posiedzenie Rady Nadzorczej www.kswik.eu
W srodę, 24-01-2007 odbędzie się posiedzenie Rady Nadzorczej www.kswik.eu
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Próbowałem uzyskać informacje w sprawie najbliższego posiedzenia Rady Nadzorczej Karkonoskiego Systemu Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o., ale nie uzyskałem odpowiedzi w tej sprawie:
- od Członka Rady Nadzorczej, Pana mec. Janusza Grodzińskiego, reprezentującego Gminę Podgórzyn,
oraz
- z Biura Zarządu Spółki, skąd nie otrzymałem odpowiedzi na mojego e-maila z tym samym pytaniem, gdzie zadzwoniłem i poinformowano mnie, że email dotarł, ale Przewodniczący Rady Nadzorczej (Pan mec. Marek Nałęcz-Socha) polecił nie udzielać na niego odpowiedzi.
- od Członka Rady Nadzorczej, Pana mec. Janusza Grodzińskiego, reprezentującego Gminę Podgórzyn,
oraz
- z Biura Zarządu Spółki, skąd nie otrzymałem odpowiedzi na mojego e-maila z tym samym pytaniem, gdzie zadzwoniłem i poinformowano mnie, że email dotarł, ale Przewodniczący Rady Nadzorczej (Pan mec. Marek Nałęcz-Socha) polecił nie udzielać na niego odpowiedzi.
- wkarkonosze
- Odznaka Mała Złota
- Kontaktowanie:
Zauważyłem, że maila traktowane są przez niektóre podmioty po macoszemu, ponieważ nie widać osoby, nie wywiera ona pewnej presji, choćby przez samą obecnosć to pomija się pytania, czy też sprawy wysyłane w ten sposób, tak jakby ich nie było. Korespodencja taka często jest gorzej rozpatrywana niż list tradycyjną pocztą, bo przecież w takim wypadku mamy potwierdzenie nadania, jakas datę itd., a mail... zawsze można powiedzieć, że nie dotarł bo nie ma koniecznosci wysyłania potwierdzenia lub zniknął. W sumie waga takiej korespodencji jest mała i uzależniona od dobrej woli tego, kto te maile odbiera.
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pojawiło się info o konferencji prasowej:
http://www.kswik.eu/www/index.php?optio ... &Itemid=79
Niestety, ale szczegóły są nieznane, albo ktos "zapomniał" podczepić linki...
A w budżecie Gminy Podgórzyn na 2007 r. - http://podgorzyn.signform.pl/podgorzyn/ ... catprz=438 - sporo srodków konsumuje rezerwa celowa na dopłaty do wody i scieków 835kzł/17547kzł = PRAWIE 5% !!!
http://www.kswik.eu/www/index.php?optio ... &Itemid=79
Niestety, ale szczegóły są nieznane, albo ktos "zapomniał" podczepić linki...
A w budżecie Gminy Podgórzyn na 2007 r. - http://podgorzyn.signform.pl/podgorzyn/ ... catprz=438 - sporo srodków konsumuje rezerwa celowa na dopłaty do wody i scieków 835kzł/17547kzł = PRAWIE 5% !!!
- Cieslak
- Moderator
- Kontaktowanie:
Własnie słyszałem w Polskim Radiu Wrocław reklamę Karkonoskiego Systemu Wodociągów i Kanalizacji.
Jako, że projekt jest dofinansowany z UE zapewne zamiast standardowych tabliczek z informacją o pochodzeniu srodków finansowych będą też reklamy w radiu... i chyba tylko dlatego, bo konkurencji dla nowego systemu kanalizacji przecież chyba nie będzie:)
Jako, że projekt jest dofinansowany z UE zapewne zamiast standardowych tabliczek z informacją o pochodzeniu srodków finansowych będą też reklamy w radiu... i chyba tylko dlatego, bo konkurencji dla nowego systemu kanalizacji przecież chyba nie będzie:)
- Borowice.pl
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Cieslak
- Moderator
- Kontaktowanie:
Ogłoszenie KSWK:
OGŁOSZENIE
OGŁOSZENIE